dimarts, 8 de gener del 2008

Imatges per comentar

Amb el 2008 inaugurem una nova secció amb imatges trobades per comentar. En aquest cas es tracta d'un breu vídeo sense paraules, al qual li podeu afegir vosaltres aquelles que considereu més convenients. Es tracta de fer una reflexió sobre el que ens suggereixen les imatges i trobar les paraules més justes que les puguen acompanyar.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Davant la gran quantitat d'abusos existents contra els drets humans és necessari actuar. Si la nostra signatura serveix per a alguna cosa cal utilitzar-la, amb l'esperança d'acabar amb totes les injustícies, explotacions i violacions a les que estan sotmeses, cada dia, infinitat de persones en tot el món.

Anònim ha dit...

Quan he vist el vídeo, jo no entenia que era una signatura. Pensava que era una paraula. El comentari que he llegit de Rocio m.s. és molt encertat, i pense que pot ser una signatura. Però si no saps si és una signatura i creus que és una paraula, també pots pensar que no et furtaran mai el teu pensament, el que tu pots dir.

Anònim ha dit...

Poques vegades una signatura estarà millor emprada que per combatre aquells que intenten furtar, i sovint furten, els drets de moltes persones d’arreu del món. Tal com diu Rocio, hem de tindre l’esperança d’acabar amb totes les injustícies que sofreixen aquestes persones. Si la meua signatura pot ajudar a millorar la situació, ací hi és!

Anònim ha dit...

Tots podem aportar el nostre granet d'arena davant de les injusticies. Per això estic d'acord amb Rocio i Ximo; si la nostra signatura pot ajudar a altres persones, cal emprar-la.

Anònim ha dit...

Les persones no poden romandre sense fer res, quietes, immòbils, davant la quantitat de barbaritats que es produïxen al món. L'ajuda de tots és necessària per a acabar amb les injustícies socials, perquè altre món és possible.

Anònim ha dit...

Sincerament no sé si hi ha signatures suficients per a salvar totes les injustícies del món, perquè hi ha moltisimes. Però, si amb la nostra podem ajudar a salvar algunes, està clar que cal fer-ho. També és important col•laborar d’altra manera, no únicament plasmant la nostra signatura en un paper o en un email d’aquestos que van passant de contacte en contacte i que mai sabrem si arribarà a la destinació adequada. Per això, signem i sobretot intentem no empitjorar més el món, arreglar-ho segurament no anem a poder.

Anònim ha dit...

Acabe de veure el vídeo i m´he quedat impressionada. És impactant. S´ha de veure com en tan poques paraules (ninguna) es pot dir tant.Fins el final no sabia molt bé de què tractava la història, però l´acabament ho deixa finalment molt clar. Estic totament d´acord. A vegades no som conscients de tot allò que som capaços d´arribar a conseguir amb una xicoteta acció nostra. Jo m´apunte també a aquesta reividincació.
joana

Anònim ha dit...

FRASES FETES I PARAULES ESCOLTADES AL CARRER:
- Sol que pica, pluja indica.
- Sol de tronà.
- Enredes més que les aranyes.
- De fora vindran, que de casa ens trauran.
- L´has cagat llaurador.
- Amor de amo, agua en cistella.
- El que estiga bé que no es menege.
- Fil que penja, botifarra que penja.
- Menja fort, caga fort, i no tingues por a la mort.
- Quedar com camot.
- Raonar.
JOANA

anmonbar ha dit...

Fins a quan haurem de quedar-nos sense fer res per remeiar les injustícies comeses pels homes contra els homes?
I pense que no només és en els països subdesenvolupats on es vulneren els drets humans. Sovint en "occident" (també anomenat primer món, o països desenvolupats) és donen vexacions de tot tipus tant físiques com psicològiques. Em fan gràcia els americans quan exigeixen als països que no són amics seus que respecten els drets humans i ells tenen Guantànamo i tantes altres presons il·legals arreu del món.
Toni.

anmonbar ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Xavier Tomàs ha dit...

Front a les injusticies caldria eliminar-les, o com hem vist, al menys poder evitar-les. En aquest cas és amb la imaginació, però en la vida real entre tots ho hem d'aconseguir. No ens podem acomodar en la nostra situació i hem de fer una pinya entre tots, actuant col·legiadament tenim més poder del que pensem.

Anònim ha dit...

El vídeo és molt impactant.
Amb poques paraules diu moltes coses. La nostra missió és la d'acabar amb totes les injustícies de persones de tot el món.

Hem d'ajudar a millorar la situació i també a altres persones.

Encara que sigui dificil assolir-lo, hem d'intentar-ho i col·laborar per a aconseguir-ho.

Enric Corella.

Anònim ha dit...

Aquest vídeo mostra les injustícies que han de sofrir algunes persones i que, encara que dia a dia ho vegem en la televisió, no som conscients. No ho som perquè no estem vivint aquesta realitat, sinó que ho observem des de fora. A més, encara que intentàrem fer alguna cosa per millorar-ho no ho podríem fer perquè hi ha cultures que es permeti o s’observa com a “normal” aquests tipus de maldats.

Anònim ha dit...

Si una firma pot combatir les injusticies que hi han al món, a que esperem?? La unió fa la força! Si reivindiquem els drets humans i mostrem la nostra disconformitat pel que fa als abusos que s'estàn portant a terme al món, estarem contribuint a la millora del gènere humà i a una societat millor.

Anònim ha dit...

si tots ferem un poquet d'esforç i cadascú aportara el seu "granet d'arena" com diu Julia estariem fent una força considerable contra les injustícies que trobem al nostre món. Si la meua signatura més la dels meus companys, més la de tot el món que estiga en contra de injustícies com aquestes, serveix, no hauriem de perdre més temps, cal actuar davant d'això.

Anònim ha dit...

M'ha paregut un video molt interessant, pense que el objectiu que té és concienciar a la gent del que passa, de la realitat existent i que moltes persones no volen acceptar. Les injustícies, els abussos, les guerres, tot açó cal evitar-ho, i si nosaltres en aquest humil espai aportem un xicotet granet de arena em done per satisfet.

Anònim ha dit...

En aquest vídeo, pense que s´itilitzen les paraules o signatures com un remei contra les diferents situacions violentes que s´observen. És clar que aquest no és l´unic remei, però si amb una cosa tan insignificant aconseguim paliar els mals del món, perquè no fer-ho?
Rafael D.A.