dimecres, 13 de febrer del 2008

Consideracions sobre la poesia



El pintor catalanoargentí Jorge Ducet m'explica un vers d'un antic poeta persa que diu el següent: "Ja sigui lluny o a prop, ja sigui en el record o en el desig, l'amor sempre és una distància a recórrer".

Carlos Marzal: ¨La utilitat de la poesia és la de fer-nos més feliços i millor persones. La literatura és un exercici privat, la finalitat del qual és emocionar i eixa emoció ve de la paraula."

Marc Granell: “La poesia té un paper reivindicatiu. Suposa lluitar contra la demagogia, contra els eslògans, l’exercici d’una veu crítica i la revolució de la qualitat.”

Charles Tomlinson: “Com la música, la poesia humanitza la gent, desenvolupa la sensibilitat. La gent que llig poesia descobreix una dimensió nova, una nova mirada del món basada en un sentiment i en un pensament més profund.”

Luis Garcia Montero: “La poesia no són ganes de dir coses boniques que no tenen res a veure amb la realitat. La poesia ens conta com s’han anat formant els sentiment en la història. Que la història no són sols les batalles, els esdeveniments polítics, sinó també la manera que tenim d’estimar-nos, de pensar en les relacions entre els homes i les dones, de sofrir, de somiar, de mentir.”

Afegiu també les vostres consideracions sobre la poesia en l'apartat de comentaris

dilluns, 4 de febrer del 2008

Seria genial

"Les idees són com les puces: salten dels uns als altres, però no piquen a tothom", va dir George Bernard Shaw.

Podeu afegir en els comentaris d'aquest apartat noves idees a partir de les imatges del vídeo o de les vostres lectures.